figurel hasselt kermt

Afslankinstituut Figurel Hasselt - Kermt
| 011 24 26 29 |

In vier stappen naar een mooier figuur!

Recepten met weinig calorieën


Spinazielasagne met champignons en tomaat

Maak eens een vegetarische versie van de traditionele lasagne, met spinazie, champignons en tomaat. Minstens even lekker als met vlees!

INGREDIËNTEN

  • 12 lasagnevellen
  • 400 g spinazie
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 600 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 30 g bloem
  • 50 g kaas, geraspt
  • 500 ml melk
  • 2 el olie
  • 30 g boter
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de ui en champignons aan in 1 eetlepel olie. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en laat meebakken tot hij slinkt. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en oregano.
  3. Stoof in een andere pan de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg na een minuut de tomatenblokjes en -puree eraan toe. Laat even sudderen en indikken.
  4. Verhit 30 gram boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe. Laat opdrogen en schenk er dan geleidelijk de melk bij. Blijf roeren en breng aan de kook. Laat sudderen tot de gewenste dikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Leg een laagje lasagnevel in een ingevette ovenschaal. Schenk hierover wat van de tomatensaus en het spinaziemengsel. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje lasagnevel. Giet hierover de bechamelsaus en bestrooi met de kaas.
  6. Zet de ovenschaal 40 minuten in de warme oven.



door Marijke | 02-12-2017

share on facebook